BonAlive – o noua generatie de material bioactiv

cc974c0bfbef9f9c8fcc35699ede3f8cLa Clinica Urechii Chirurgie, preocuparea pentru asimilarea celor mai noi tehnologii medicale s-a concretizat prin introducerea unui nou produs in paleta mijloacelor chirurgicale otologice. Este vorba de un material de obliterare a cavitatilor osoase mastoidiene rezultate in urma chirurgiei de exereza a patologiei osului temporal (colesteatoame, tumori, mastoidite, etc).

BonAlive este o sticla bioactiva formata numai din elemente existente in mod natural in organism (Si, Na, Ca si P). Acesta este caracterizat prin capacitatea de a se  atașa  ferm de țesutul viu, de a facilita creșterea țesutului, se leagă chimic cu osul din jur într-un pat de implantare și de a promova formarea de os nou în zona implantata. În contact cu fluidele din organism  isi modifica chimic structura suprafetei devenind similara celei a osului natural. În contact cu o soluție apoasă dezvoltă un strat de silicagel pe suprafața sticlei, care acționează ca un șablon pentru precipitarea fosfat de calciu (PAC).

De asemenea prezinta o capacitate buna de umplerea defectelor si inlocuirea tesutului osos deteriorat.

Proprietati:

– complet resorbabil; se dizolva lent;

– stimuleaza osteogeneza;

– inhiba cresterea bacteriana;

– are rol in regenerarea osoasa;

Exista mai multe tipuri: granule, chit si placa.

 Granule BonAlive au o serie de beneficii superioare altor  substitute de  mateial osos osoasa:  au capacitatea de a stimula recrutarea și diferențierea osteoblastelor și de a activa osteoblastele pentru a produce os nou într – o cavitate osoasă. În plus, granulele au efect de inhibare a cresterii si dezvoltarii bacteriene.

untitled Efectul de inhibare al cresterii bacteriene se realizeaza prin 2 precese:

  1. – Prin eliberarea sodiului din suprafata sticlei creaza o crestere a PH –ului si acest lucru nu este favorabil pentru cresterea si dezvoltarea bacteriilor
  2. Ionii (de Na, Ca, P și Si), care sunt eliberati creșc presiunea osmotica generand un mediu în care bacteriile nu se pot dezvolta.

Experienta acumulata de-a lungul anilor in repararea defectelor osoase cu  granule Bon Alive a demonstrat faptul ca acestea sunt sigure, fiabile și eficiente. Au capacitate de modelare, mulandu-se complet pe peretii cavitatilor, umpland astfel defectul osos preexistent.

Vindecarea și regenerarea țesutului osos poate fi o provocare, mai ales la pacienții cu  risc crescut de infectie, la cei care au trecut deja printr o interventie chirurgicala, la cei carora li s–a modificat structura normal a urechii, a osului mastoid. BonAlive a fost creat tocmai in acest scop, de a satisfice aceste nevoi in urma unei interventii chirurgicale fiind un material ideal pentru reabilitarea cavitatilor mastoidiene postoperatorii, umede.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Buy T-Mobile Phones and Save. | Thanks to Highest CD Rates, Credit Card Offers and UK Loan